15 juli 2010

Lillprins NoahAtt upptäcka och utforska världen är något som vi gör hela livet. Just nu är Noah inne i en period då han frågar, frågar, testar och upptäcker hela tiden. Han leker med olika ord och dess betydelse. Det är bra att ha en storebror då, som kan hjälpa till då det blir svårt =) Storebror är också en frågvis grabb, det är bra annars får man ju inte reda på saker man undrar över. Jag brukar ofta ställa en motfråga till mina ungars frågor. Jag vill att de ska tänka "en gång till" "tänka efter före" innan jag ger det "rätta" svaret. För vad är det rätta svaret? Ofta vet barn mycket mer än vi tror. Vi är snabba och ger de det "rätta" svaret innan de ens hunnit ställa frågan. Fy på oss! Nej, ett tips till alla föräldrar och även ni som omges av barn - SLUTA GE SVARET DIREKT, LÅT BARNEN FÅ TÄNKA SJÄLVA FÖRST, JAG LOVAR ATT DE KAN =)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Precis så försöker jag oxå att göra. Frågar min son vad han tror och så vidare. Det är dels viktigt att dom själv ska få tänka och känna att dom kan samtidigt som det är otroligt härligt och lärorikt att höra deras tankar. Kram

Anonym sa...

Hej!

Tack för din kommentar i min blogg. Du får väldigt gärna berätta lite om ditt yrke och vad du tycker om det om du vill. Det skulle hjälpa mig väldigt mycket. Jag är väldigt intresserad av vad du tycker om med ditt yrke och vad du tycker mindre om. Du får gärna berätta lite om vad du gör utöver lektioner och så. Hur det i praktiken fungerar att arbeta som lärare helt enkelt och gärna varför du jobbar med just den åldern du gör och vad som är charmen med just den.

Om du svarar i min blogg kommer jag inte att publicera din kommentar så det är bara jag som läser den. Annars får du gärna maila mig om de känns bättre på: Idde_2000@hotmail.com. Men känn inget tvång att svara. Det är bara om du vill och har tid.
Kram

jasmine sa...

gud va fin bild!!!