9 juli 2009

Torsdag


Igår när jag skulle sova gick det liksom inte... Mina tankar rullade runt och jag tänkte tillbaka på tiden då pojkarna var som Alva är nu, ca 7 veckor. Med Isak var den första tiden väldigt omtummlande och jag var ständigt orolig. Jag gick och kollade om han andades typ var femte minut. Det var en härlig höstig tid, jag älskar ju hösten och dess färger och sköna luft. Vi gjorde inte så mycket jag och Isak. Vi gick till min mormor och fikade varje dag, vi bodde grannar då. Dagarna liksom flöt på och tiden gick fort. Med Noah minns jag att vi tillbringade mycket tid tillsammans med en av mina käraste vänner Marie och hennes barn. Vi fick barn med två veckors mellanrum så vi hade ju hur mycket tid som helst tillsammans. Vi fikade varje dag och pratade blöjor, ammning, plitor, ad-droppar mm. Det var en härlig sommartid då Noah är född i juli. Den första tiden med Alva vet jag inte vart den flugit iväg! Jag har nu suttit och kollat alla tusen tals bilder som jag tagit på lilla damen och insett att hon faktiskt börjar bli riktigt stor nu. Något som jag gjorde nästan varje dag då pojkarna var små var att skriva några rader om vad vi gjorde och så. Det har jag inte gjort med Alva. Måste köpa en liten fin bok till henne med.
Alva just nu:
  • Vill ha närhet nästan hela tiden, vill gärna ligga tätt intill och sova
  • Gillar när det rör på sig, vagnen, babysittern, mamma och pappa får gärna bära runt mig
  • Äter ofta och glupskt, gillar mammas mat JÄTTE mycket
  • Äter d-droppar och semper-droppar (bra för magen)
  • Har börjat "prata" med omgivningen
  • Vänder huvudet åt Isak och Noahs röster när jag hör de
  • Sover ganska korta stunder, svårt att komma riktigt till ro
  • Sover mellan 2-4 timmar i sträck på natten

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Vilken liten personlighet hon är. Tufft att hon inte sover så mycket men det ska väl bli bättre det med. :)
Ang. macrot så håller jag med. Det är inte lätt att fota med men det är bara träning som gäller. Ibland får man ju till nåt riktigt bra och då blir man stolt. ;)
Ha en fortsatt fin dag.

maria sa...

Oj, vad hon växer! Sicken liten going hon är!
Tack, jag köper det mesta på tradera. Jag gillar polarn och pyrets kläder men är för snål för att köpa dem till originalpris :)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Tiden går fort även för mig som bara har en liten plutta att ta hand om, hon är ju snart tre månader, ojoj... Jag önskar att jag hade skrivit lite dagbok om Ellie från det hon föddes, men tyvärr har det inte blivit så. Fast jag har ju dagliga bildbloggen där jag ändå skriver en del, även om det inte bara handlar om henne.

Ellie har faktiskt sovit 6 timmar i sträck ibland om nätterna nu och sedan somnat om efter amningen och sovit ett par timmar till, riktigt lyxigt! Men inatt var det bara tre timmar åt gången å andra sidan...